22 Şubat 2013 Cuma

♥9 AYLIĞIM♥

     En keyifli ayımızdı diyebilirim. Aylarca öğretmeye çalıştığım tüm el becerilerini bir hafta içinde peş peşe yaptı benim bal kızım. Sırasıyla 'alkış', 'by-by', 'gel-gel' 'bir-bir' eline geçirdiği örtülerle de yüzünü örterek 'ceee^' yaptı bal kız... Gizli kalmış tüm cevherleri ortaya çıkardı sırasıyla :)
     Yürümek ayağa kalkmak gibi bir çabamız yok bu ayda. Apalama olayını çözmeye çalışıyor. Sürünmeyi baya geliştirdi. Az kaldı poposunu kaldırmayı keşfetmesine... Tabi bu durum tehlikeli olmaya başladı. Çekmecelere, prizlere, bilgisayara jet hızıyla sürünerek ulaşıyor. Bu durumun önüne geçmek için hemen eşimle soluğu Koçtaş' da aldık. Şimdilik yürümediği için sadece oturma odasını zararsız hale getirdik. Hele bir yürüsün diğer odalarında icabına bakıcaz artık.
     Bu ay doktor kontrolümüz vardı. Boyumuz 71 cm, kilomuz 8600 gr, baş çevremiz ise 45,3 cm. Bu ay biraz nezle olduk ama Allah tan hafif atlaktık. Artık bizim yediğimiz yemeklerden yiyebilirmiş. Tabi yasak olan gıdalar hariç .Bende artık tüm yemekleri zeytinyağlı ve tuzsuz yapıyorum. Eşim her yemekde aynı soruyu sormakdan bıkmadı ama ben cevep vermekten bıktım :))
 -Şimdi bu yemekde hiç tuz yok mu????
Birde burdan söylüyorum.
-Tuz yoooookkkkkkkkkkk...

     Bu ay bol bol gezdik kızımla. İzmirden karne tatili için  ablamlar geldi. Tek geliş sebebleri karne tatili değildi  Arda paşa sünnet olucakdı.  Bu yüzden 1 haftada okuldan izin alıp erken geldiler. Aylardır süren hasreti gidermek için bizde 3 hafta boyunca kızımla hafta içi annanemizde hafta sonuda evimizde kaldık. Yabani kızım kalabalığa alıştı ama ilk hafta baya yordu beni sürekli ağladı ve kucağımdan inmedi.
     İki alt dişimiz var. Halen üst dişlerden ses yok :))
     Uyku problemimiz devam ediyor. Odamızda ki park yatağımız annemde kalınca odasına alıştıralım dedik ama pek alışacağa benzemiyor. Gece uyanıp öyle bir ağlıyor ki mecburen  yanıma alıyorum. Yanıma alıyorum derken ortamızda yatmaya alışmasını istemediğim için  çekyatta yatıyoruz kızımla derin uykuya geçincede tekrar beşiğe. Bu gel gitler sabaha kadar birkaç sefer sürüyor. Doğduğu günden beri hiç deliksiz uyumadım nasıl bir duyguydu unuttum valla :)))


Kızımın teyzesi sünnet kınasında giymesi için hediye getirmiş :)) Süsleri pek hayran incelidi bal kızım :)) Şimdiden süsü seviyoruz :P