3 Ağustos 2012 Cuma

♥ 3. AY ♥

       Bugün itibariyle tam tamına 3 aylık olduk kızımla. Bu bir aylık süreçte bazen uykusuz bazen bol uykulu günler, geceler geçirdik. Uykuya dalamama problemi yaşıyor bu aralar. Uyku zamanı geldiğinde çoğunlukla uyuma şekli  birbirini  tutmadığı için şaşırıp kaldığım anlar çok oluyor. . Bazen kucakta sallanarak, bazen ayakda, bazende yanına uzanarak uyutuyorum....Bazı geceler eşimle kendimizi aşarak battaniye arasında sallayarak bile uyuttuğumuz oldu. En kısa zamanda bir uyuma şekli belirlemeliyiz. Yoksa kızım ağlamakdan perişan olucak. Öyle bir ağlıyor ki sesi kısılıyor bazen. Tabi bizde ne yapıcağımızı şaşırıyoruz.
        Bu ayki gelişimimize gelince kilomuz 5.500 gr, boyumuz 60 cm baş çevremiz ise 41 cm. Kilomuz biraz az aslnda. Normalde günlük 25 ile 35 gr arasında alması gerekiyormuş ama biz 23 gr almışız.Yinede takviye mamaya gerek yok dedi doktorumuz şimdilik. Sütüm yetiyor gibi ama göğüs yaralarım halen geçmedi. Doktorada gittim ve kullandığım lansinoh, saf zeytinyağı, bephanten işe yaramadı. Öyle ki bazen acısına dayanamıyorum ve mama vermek zorunda kalıyorum.. En son 2 gün önce Garmastan pomad aldım eczaneden inşallah bu sefer işe yarar.
       Akşam üstleri Ferrarisi ile gezmeye parka gidiyoruz. Gezmeyi seviyor hiç sesi çıkmıyor eve gelip yerine bırakınca basıyor yaygarayı. Bu arada oturma odasınıda kızıma tahsis ettik. Rahat etsin diye kanepeyi açık tutuyorum ve eşyalarını, örtüsünü hiç kaldırmıyorum. Bazen eşime oturucak yer bile kalmıyor. Odası var ama henüz odasını pek kullanmıyoruz. Odasında ki beşiğinde hiç uyumadı mesela.Yatak odamda ki park beşiğinde yatırıyorum. Gece duyamam bişey olur diye. Laf aramızda uzunca bir sürede yanımdan ayırıp odasında yatıramam sanırım kıyamam...Ayrıca sırt üstü yatarken yüz üstü dönmeye başladık. Tabi henüz geri dönmeyi beceremiyoruz ve basıyoruz yaygarayı.
       Bu arada sıcaklarla başımız fena halde dertte. Evimiz çok sıcakdı  37 dereceyi gösteriyordu geçen hafta. Her yeri isilik oldu. Boynumuzun altı su topladı hep.Her gün eşimle banyo yaptırdık.  Gün boyuda elini yüzünü yıkayıp biraz ferahlamısını sağladık. Allah tan bu hafta biraz serinledide bal kızım biraz rahatladı.
       Tatil içinde sayılı günlerimiz kaldı ve bizde geriye doğru saymaya başladık. Önce çeşmede 5 gece otelde sonra İzmir de ablamlarda en sonda annemlerde Ayvalık da geçiricez. Umarım bal kızım bu tatilden hoşlanır ve sorunsuz geçiririz. Dönüşte tatil postuyla karşınızda olucaz.Şimdilik hoşçakalın...



15 yorum:

  1. oyy oyy maşallah nasıl da kıvırmış poposunu;)) uyusun da büyüsün annesini,babasını tatilde hiç yormasın,üzmesin.iyi tatiller..:)))

    YanıtlaSil
  2. umarım dediğin gibi olur ve bizi tatil boyunca özellikle yolculuk sırasında hiç üzmez :) çok şeker pozisyonları var uyurken insan doyamıyor :)))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. bende kızım bebekken salonu kendisine tahsis etmiştim :)
    vede sırf uzun zamanlı uyusun, aman uykusu bölünmesin diye evde çıt çıkartmıyordum. Öyleki sokakta oynayan çocukları bile apartmanın önünden dağıtmışlığım olmuştur. 6 ay boyunca ayağımızda salladık. birgün babası sırtını kaşıyarak uyuttu. çok şükür o gün bugündür kendi kendine uyuyor. tavsiye ederim. deneyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah bu cimcimeler ne yapacağımızı şaşırıyoruz onlar huzurlu mutlu olsunlar diye:))denedim uyuturken sırtını sıvazlamayı ama bizde pek işe yaramadı şimdilik :( son iki gündür ayağımda sallıyorum bakalım bu şekilde kaç gün uyuyacak ;)

      Sil
  4. ;)) hayatiniz İpek'e göre yeniden şekillenmiş anlaşılan...eminim her biri ne heyecanli anlardir yasadiklarinizin...Hava sicakliklari azaldiginda daha rahat edersiniz insallah...biz de ayvalikta olacagiz bayramdan sonra ;) opuyorum seni de kizini da mucukk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma canım aman o iyi olsun büyüsünde önemli değil gerisi :))heyecan, panik, yorgunluk hepsi bir arada ama aynı zamanda bir gülüşü tüm bunlara bedel :)) şiddetle tavsiye ediyorum ;)aaa ne güzel bayramda orda olsaydınız görüşürdük Gizem de muhtemelen bayramda orda olacak üçlü blogger buluşması yapardık :)))bizde seni öptük canım ♥

      Sil
  5. Maşallah prensese :) Poz da harika :) Nice sağlıklı aylara..sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederiz teyzesi:) bizden de sevgiler :)

      Sil
  6. bloğumda ''SANAL İFTAR''yapıyorum bu özel davetimde sizide görmekten gurur duyar postlarınızı merak ile bekliyoruz çörekotum.blogspot

    YanıtlaSil
  7. yaaa ama bu çok tatlı annesi bide yüzünü görsek.maşallah..

    YanıtlaSil
  8. Merhabaaa,
    Bora Bebek'in annesi geldiiii :) Nasılsınız? İyisiniz gördüğüm kadarıyla :) Maşallah annesi büyümüş, çok tatlı olmuş bu prenses... Ben hala Bora'nın nasıl bu kadare çabuk büyüdüğüne inanamıyorum...Allah sağlık versin bebişlerimize...

    hasirsapkaderya.blogspot.com'dan da takipteyim. Oraya da bekliyorum :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba hoşgeldnin :) her gün biraz daha büyüyorlar hızlarına yetişmek imkansız :) amin Rabbim acılarını göstermesin... gelmezmiyim büyük bir keyifle her iki adresdede takibinizdeyim :)
      sevgiler...

      Sil
  9. Merhaba, blog unuzu çok beğendim ve hemen takipçiniz oldum. Sizi de kendi blog umda takipçi olmaya beklerim :)

    http://momsblognote.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hosgeldin bloğuma ayrıca begenmenizde beni çok mutlu etti :) bende artık takibinizdeyim :) sevgiler...

      Sil

Haydi yaz, yaz...Parmaklarına sağlık :))