27 Aralık 2012 Perşembe

HATA MI YAPIYORUM ?

Hacı yatmaz benim kızım :) Ben yatırıyorum o kalkıyor. Uykusuz geçen geceler hem sinirlerimi hem bedenimi yıpratmaya başladı. Aslında çok düzensiz değildi uykuları. Akşam 8-9 arası uyuyordu ve birkaç kez emmek için uyanıp hemen uykuya dalıyordu. Son 2 aydır tüm düzeni bozuldu. Biz uyutup yatırıyoruz... bal kız uyanıyor...Bu süreç gece 12 ye kadar sürüyor. Peki ya sonra bitiyor mu? Hayırrrrr.... Bu seferde her saat başı uyanıyor. Emziriyorum yatağına bırakıyorum 2 dk sonra başlıyor ağlamaya. Malesef son beş gecedir  bende dayanamayıp yatağıma ortamıza yatırmaya başladım .Tam yanımdan ayırıp odasına yatırmayı planlıyordum ki daha kötüye gittik. Park yatağından bizim yatağın ortasına terfi etti. Hata  yapıyorum biliyorum ama çok yoruldum ve sürekli uyanmaktan dinlenemiyorum.
Deneyimli anneler tavsiyeye ihtiyacım var :))

9 yorum:

  1. İpek şuan da kaç aylık,bence yanınıza almak değilde park yatağında yatırmaya devam edin derim sonra odasını ayırmanız daha zor olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam tamına 7 ay 3 hafta 3 günlük :) bende Ortamızda yatmaya alışmasından korkuyorum malesef.

      Sil
  2. Belki acikiyordur..karni tok olmadigi icin uyaniyor olabilir..kolayliklar dilerim.
    Benim icin de zordu biraz uyanip dururdu sonra gece mamasina bazen pirinc unu koyar oyle uyuturdum boylece gece 1 kez kalkiyordu..
    Allah kolaylik versin tekrar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gece Uyutmadan önce mamada veriyorum sutum yetmiyor zaten ama mama yeşilden sonra bile sürekli uyanıyor ac olması pek mümkün değil çünkü bazen mamayı bile icmiyor:)âmin ins bu süreç cabuk gecer...

      Sil
  3. bazı aylar büyüme atakları olabiliyor ve huysuzluk yapıyor ya da diş çıkartıyor olabilir rüzgar diş çıkartacağı zaman tam 15 gün bu durumu yaşıyoruz çok yorucu biliyorum ama ben odasında yatırmaya devam ediyorum tabi sonuç olarak yorgun sinirleri bozuk bir anne oluyorum ama diş patladıktan sonra herşey normale dönüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim halen dışımız yok :) doktorumuz 4 aylikken her an çıkarabilir demişti üstünden 4 ay gecti halen dişimiz yok:) dis yüzündendir diyorum ama 2 aydır her gece böyle olur mu acaba ? Dunyanın en zor mesleği annelikmis şimdi daha iyi anlıyorum:)
      Sevgiler...

      Sil
  4. çıkabilir vaktidir bazı bebekler çok zor atlatırmış bizimde ilk dişimiz böyle çok sıkıntılı geçmişti.

    YanıtlaSil
  5. Ah ah bu durumu ben çok iyi biliyorum.Benim kızımda 23 aylık ve bugüne kadar uyku düzenimiz hiç olmadı.Gerçekten de hayatta hiçbir şeye bu kadar sabır göstermedim.Annelik ayrı bir konuymuş.Allah sabır veriyor.

    Benim kanımca karnı tam olarak doymuyor olabilir yada emzirerek uyuttuğunuz için uyku eşleştirmesi olarak sizi yapmış olabilir.Uyku eşleştirmesi çok önemli bir konu.Şu aralar aranızda uyuduğu için sizin nefes alışlarınıza bile alışabilir.Kimi çocuk anne babasının dudağını, kulağını, saçını bile uyku eşleştirmesi yapabiliyormuş.

    Uykusunu siz olmadan devam ettirmeyi öğrenmesi lazım. Uykuya dalacağı an emzirmemeye yada ona temas etmemeye çalışın. Bir kere uykuya dalmayı kendi başına başarırsa gece uyku geçişlerinde sizi aramayacaktır.

    Ben gerçi bunu yeni başarabildim.Emzirmeyi yeni bıraktık.Uyku rutini edinmesini yeni başardım. Yatağa yatırıp kitap anlatıyorum, sütünü içirip hadi şimdi uyuyacağız diyorum. Şimdi gece uyansa bile kendi kendine uyuyor.Bir de ayıcığı var.Onu da yatarken alıyoruz.Mümkünse hep yatarken böyle bir şey eline verin.Gün içinde bu oyuncağı ile oynamasın sadece uyku anında eline verin ki uyku eşleştirmesi yapabilsin. Uyku geçişlerindeki ortam uykuyu daldığı ortam ile aynı olursa uykusunu devam ettirebilir.Müzik ile uyutursanız uyku geçisinde tekrar müzik arar, bunu ayarlamak zor olacağı için müziğe alıştırmayın.Oyuncak yada yumuşak bir tülbent en iyisi.

    Uyku düzeni o kadar hassas ki seyahat, hastalık gibi durumlarda hemen değişiyor.Mutlaka 2 ay önce düzenini bozacak bir şey olmuştur.

    Allah kolaylık ve sabır versin. :)

    YanıtlaSil
  6. Yorumunuzu bir çırpıda okudum ve gerçekten benimde hatalarım olduğunu fark ettim. Mesela bir kaç seferinde ninni dinleterek uyuttuysam arada dinletmedim. Uyku eşleştirmesi konusunda daha dikkatli davranmalıyım. Önerileriniz için çok teşekkürler:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil

Haydi yaz, yaz...Parmaklarına sağlık :))